Ida gerhardt
Ida gerhardt

Mieke Koenen is als universitair docent Latijn werkzaam aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij is gepromoveerd op de Romeinse dichter Lucretius en publiceert over Romeinse poëzie en over het voortleven van de klassieke oudheid in de moderne Nederlandse poëzie. Van haar hand verscheen ondermeer Stralend in gestrenge

samenhang, een monografie over de klassieke oudheid in het werk van Ida Gerhardt (Historische Uitgeverij, 2002). Ook verzorgde zij samen met Ben Hosman Courage!, de geannoteerde brieveneditie van deze dichteres die verscheen bij uitgeverij Athenaeum—Polak & Van Gennep in 2005. Eind 2006 kreeg zij van de Vlaams-Nederlandse Adviescommissie Literaire Non-fictie van het Fonds der Letteren opdracht een biografie te schrijven over Ida Gerhardt.

 

Ben Hosman, jurist, was jarenlang uitgever bij Athenaeum—Polak & Van Gennep te Amsterdam. Ook gaf hij bibliofiele boeken uit onder het imprint van zijn private press Regulierenpers, met name werk van Christine D’haen en Paul Claes. Hij was vele jaren zeer bevriend met Ida Gerhardt en beheert thans, samen met zijn mede-erfgenaam Ad ten Bosch, haar literaire nalatenschap.

 

U kunt contact met ons opnemen


Naam *
Email *